Σεξουαλικός Προσανατολισμός & Ταυτότητα Φύλου

Ταυτότητα Φύλου
Σεξουαλικός Προσανατολισμός

Σεξουαλικός Προσανατολισμός

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αφορά το ποιος αρέσει και αγαπά κάποιος. Σε κάποιους αρέσουν τα αγόρια, σε άλλους αρέσουν τα κορίτσια και σε άλλους αρέσουν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια. Υπάρχουν επίσης κάποιοι που δεν αισθάνονται έτσι για κανέναν. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και εντάξει. Μερικές φορές, τα άτομα που τους αρέσει το ίδιο φύλο ή και τα δύο φύλα μπορεί να αισθάνονται φόβο ή ανησυχία για το να δείξουν τα συναισθήματά τους επειδή μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην τα καταλαβαίνουν ή να μην τα αποδέχονται. Αλλά ο καθένας αξίζει να αγαπήσει και να αγαπηθεί ανεξάρτητα από το ποιος του αρέσει.

Λεσβία είναι μια γυναίκα που την ελκύουν άλλες γυναίκες.

Ομοφυλόφιλος είναι ένας άντρας τον ελκύουν άλλοι άντρες .

Τους αμφιφυλόφιλους τους ελκύουν και άντρες και γυναίκες.

Διεμφυλικά (trans) ειναι τα άτομα που αισθάνονται ότι έχουν διαφορετικό φύλο από αυτό που γεννήθηκαν.

Τα ιντερσεξ άτομα γεννιούνται με διαφορές στο σώμα τους που δεν ταιριάζουν στις συνήθεις κατηγορίες αγοριών ή κοριτσιών. Αυτό μπορεί να σημαίνει πράγματα όπως η ύπαρξη διαφορετικών χρωμοσωμάτων ή γεννητικών οργάνων.

Η ταυτότητα φύλου αφορά το πώς αισθάνεται ένα άτομο μέσα του και πώς το δείχνει εξωτερικά. Μερικές φορές, ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται αγόρι ή κορίτσι ακόμα κι αν του είπαν ότι είναι διαφορετικό φύλο όταν γεννήθηκε. Μπορεί επίσης να ντύνονται, να μιλάνε και να συμπεριφέρονται σαν διαφορετικό φύλο. Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να αλλάξουν την εμφάνισή τους μέσω της ιατρικής ή της χειρουργικής επέμβασης.

Διεμφυλικό πρόσωπο

Ο όρος τρανς (διεμφυλικός) αναφέρεται στα άτομα που έχουν ταυτότητα φύλου διαφορετική από αυτή με την οποία γεννήθηκαν. Τα τρανς άτομα ενδέχεται να έχουν υποβληθεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι απαραίτητο.

Εργασία στην ερωτική βιομηχανία