17 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

«Προσφέρω Μόνο την Παρέα και τη Φωνή μου» – Πόσα Χρήματα Βγάζει ένα E-Girl

-

Δημοφιλή

aurora

Το Fiverr είναι χρήσιμο για πολλά πράγματα: να βρίσκεις φτηνούς freelancers, να πληρώνεις κάποιους για να υποδυθούν celebrities και αν είσαι ένας μοναχικός gamer, να γνωρίζεις γυναίκες που θα παίξουν video games μαζί σου, επί πληρωμή.

Υπάρχουν εκατοντάδες λογαριασμοί στην ενότητα “gaming”. Κάποιοι (που συνήθως ανήκουν σε άντρες) προσφέρουν εκπαίδευση σε κάποια συγκεκριμένη ικανότητα, άλλοι (που συνήθως ανήκουν σε γυναίκες) προσφέρονται να παίξουν μαζί σου το παιχνίδι που θέλεις ή να δείτε μαζί anime, ακόμη και με ένα ευρώ τη φορά.

Τον Μάρτιο του 2020 δημιουργήθηκε μια ειδική πλατφόρμα γι’ αυτό το κοινό. Το EPal.gg, γνωστό παλιότερα ως Egirl.gg, περιλαμβάνει εκατοντάδες προφίλ με, κατά βάση, φωτογραφίες γυναικών. Πολλές από αυτές έχουν την αισθητική του e-girl, κλείνοντας το μάτι στα anime και στα kawaii emojis. Το site λέει ότι μπορείς να γνωρίσεις φίλους με κοινό ενδιαφέρον για τα βιντεοπαιχνίδια, τονίζοντας το φιλικό κομμάτι σε σχέση με το κομμάτι της εκπαίδευσης – αλλά μπορείς να είσαι επιλεκτικός, να φιλτράρεις gamers με βάση την εξωτερική εμφάνιση και τον τόνο της φωνής τους.

Ο δημιουργός του site, ο 25χρονος φοιτητής του Berkeley, Brian Xiong, λέει ότι η πλατφόρμα κάνει αυστηρό έλεγχο των προφίλ που υποβάλλονται, για να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει τίποτα ρητά σεξουαλικό. Αλλά τα κορίτσια που δουλεύουν στο Epal λένε ότι αυτό δεν εμποδίζει τις άβολες γνωριμίες. Μίλησα με μερικές για τη δουλειά αυτή, για το πόσα βγάζουν και για το πώς αντιμετωπίζουν διάφορους περίεργους τύπους.

Aurora, 20

Πώς άρχισες να ασχολείσαι με το gaming;
Aurora: Όταν ήμουν μικρή έβλεπα τον μπαμπά μου να παίζει –ιδίως World of Warcraft– έτσι άρχισα κι εγώ. Χάρη σ’ αυτή τη δουλειά βρήκαν κι άλλα παιχνίδια που μου αρέσουν. Τώρα παίζω κυρίως  League of Legends, World of Warcraft, Hearthstone και Grand Theft Auto 5.

Είπες σε άλλους για τη δουλειά σου στο E-Pal;
Οι φίλοι μου και η οικογένειά μου το ξέρουν, δεν το κρύβω. Δεν δίνω ποτέ προσωπικά στοιχεία στους πελάτες – μοιράζομαι μόνο το όνομα, την ηλικία και την εθνικότητά μου. Μερικές φορές τούς λέω πώς ήταν η μέρα μου, αλλά έχω κάνει έναν ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram γι’ αυτή τη δουλειά και δεν μοιράζομαι ποτέ τα προσωπικά κοινωνικά μου δίκτυα.

Οι πληρωμές στο E-Pal είναι αρκετά μικρές. Πόσα λεφτά βγάζεις;
Όχι πολλά. Ξεκινάνε από ένα ευρώ ανά παιχνίδι, αλλά τα πιο δημοφιλή κορίτσια μπορεί να χρεώνουν 20 με 25. Σπουδάζω IT στο πανεπιστήμιο κι έτσι είναι καλό να βάζω λεφτά στην άκρη, αλλά επίσης το κάνω για να γνωρίζω κόσμο, να διασκεδάζω και να παίζω με κάποιον.

Οι πελάτες σου ποιοι είναι;
Μέχρι στιγμής, όλοι είναι άντρες. Ποτέ δεν έπαιξα με κοπέλα. Είναι κάτω των 30 και δουλεύουν όλοι. Υπάρχουν κάποιοι Ιταλοί, αλλά οι περισσότεροι ξένοι είναι από τις ΗΠΑ και τα Αραβικά Εμιράτα, συν κάποιους Ασιάτες, κυρίως Ιάπωνες.

Το E-Pal μοιάζει λίγο με site γνωριμιών. Τι γνώμη έχεις γι’ αυτό;
Το Epal.gg βάζει τα κορίτσια στην πρώτη σελίδα, αλλά και άντρες κάνουν αυτή τη δουλειά. Μου φαίνεται σεξιστικό. Μου δίνει την εντύπωση ότι κάποιοι ψάχνουν γυναίκες gamers με βάση το φύλο, όχι επειδή είναι καλές στο παιχνίδι ή διασκεδαστικές. Νομίζω ότι αυτή η δουλειά πρέπει να συμπεριλάβει περισσότερους άντρες.

ideogiocatrici

 

Alice, 18

Πώς ασχολήθηκες με το gaming;
Alice:  Είμαι Αυστριακή και η μαμά μου Ιταλίδα. Είμαι τελειόφοιτη στο σχολείο. Άρχισα να παίζω επειδή ο αδελφός μου και ο ξάδελφός μου έπαιζαν League of Legends και αποφάσισα να δοκιμάσω.

Πώς βρήκες το E-Pal;
Μου το έδειξε ένας φίλος για πλάκα. Στην αρχή μου φάνηκε χαζό, αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν ήταν κακό να φτιάξω ένα προφίλ.

Το είπες σε κανέναν;
Σε έναν φίλο. Φοβάμαι ότι θα περάσουν για περίεργη.

Οι πελάτες σου πώς είναι;
Μ’ αρέσει να μιλάω μαζί τους πρώτα, πριν ανταλλάξω στοιχεία επικοινωνίας. Πολλοί ψάχνουν πράγματα που εγώ δεν θέλω να κάνω – για παράδειγμα, γυμνές φωτογραφίες. Προτιμώ να παίζω με πελάτες που συμπαθώ. Κάποιοι θέλουν να βρουν μια παίκτρια που ταιριάζει με έναν συγκεκριμένο ρόλο, άλλοι θέλουν απλώς παρέα. Κάποιος μου ζήτησε να βγούμε ένα εικονικό ραντεβού: είδαμε μαζί μια ταινία και μιλούσαμε. Έχω παίξει με Γερμανούς, Αυστριακούς και Ιταλούς – γενικά με άτομα από την Ευρώπη γύρω στα 25.

Έχεις σταθερούς πελάτες ή είναι πάντα διαφορετικοί;
Υπάρχουν κάποιοι με τους οποίους μιλάω μες στη μέρα και μετά παίζω το βράδυ, ή πελάτες που θέλουν να παίζουν δύο ή τρία παιχνίδια σχεδόν κάθε βράδυ.

Γιατί θέλουν κάποιον να παίζουν;
Το να παίζεις με τυχαίους ανθρώπους μπορεί να είναι αρνητική εμπειρία. Υπάρχει πολλή τοξικότητα στο Ίντερνετ. Ίσως ψάχνουν να παίξουν με κάποιον που δεν έχει τοξική συμπεριφορά. Είναι κρίμα που τόσοι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να πληρώσουν για μια θετική εμπειρία gaming.

Έχεις καμία συμβουλή για όσες ενδιαφέρονται για τη δουλειά;
Θα έλεγα να βάζετε όρια, επειδή πολλοί πελάτες μπορεί να ζητήσουν ανάρμοστα πράγματα. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να πείτε όχι.

 

Chiara

Chiara (Cocobun), 22

Πώς άρχισες να δουλεύεις στο E-Pal;
Chiara: Είμαι graphic designer σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, οπότε δεν είναι χρηματικό το θέμα. Γράφτηκα από περιέργεια επειδή μου αρέσει το gaming και βαριόμουν κατά τη διάρκεια του lockdown. Η πλατφόρμα λειτουργεί από το τέλος Φεβρουαρίου 2020 και νομίζω ότι πέτυχε τόσο επειδή ο κόσμος ήταν σπίτια του.

Ποιος επικοινωνεί συνήθως μαζί σου;
Αυτό με ρωτάνε κυρίως. Συνήθως άντρες μεταξύ 19 και 40. Συχνά δυσκολεύονται με τις γυναίκες ή λένε ότι έχουν άγχος, ή θέμα με την εικόνα τους. Ένας τύπος μού είπε ότι επειδή δεν απολαμβάνει το σεξ, ικανοποιείται μόνο με online σχέσεις και έχει φετίχ να πληρώνει κορίτσια online. Του μίλησα επειδή δεν κάνω πορνό. Προσφέρω μόνο την παρέα και τη φωνή μου.

Τι εννοείς όταν λες φωνή;
Δεν απαιτείται να παίζεις καλά, αλλά πρέπει να ξέρεις πώς να μιλάς με κάποιον, να τον διασκεδάζεις, ίσως να τον κάνεις να γελάει ή να χαλαρώνει για μισή ώρα. Πολλοί επικοινωνούν μαζί μου επειδή τους αρέσει η φωνή μου και κάποιοι μου λένε ότι νιώθουν καλύτερα μετά. Η φωνή είναι σημαντική, όπως και η εμφάνιση.

Δηλαδή επικοινωνούν μαζί σου μόνο για κουβέντα;
Ναι, υπάρχει ειδική ενότητα γι’ αυτό στο site. Συνήθως έρχονται σε επαφή μαζί σου λόγω εμφάνισης. Μετά μιλάτε περί ανέμων και υδάτων – από την καραντίνα μέχρι το τι κάνεις στη ζωή σου και πού μένεις, επειδή συχνά οι πελάτες είναι από το εξωτερικό, από Καναδά ή ΗΠΑ. Κάποιος μου είπε ότι το κάνει για να έχει κάποια με την οποία μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα, να μιλήσει μισή ώρα. Έπειτα με ρώτησε πόσο ύψος είχα, πόσο βάρος κι αν είχα φίλο.

Έχεις τακτικούς πελάτες;
Είναι ένας τύπος από το Μιλάνο, που πάντα δέχομαι την παραγγελία του επειδή τον συμπάθησα από την αρχή. Ένας Γερμανός με «προσλαμβάνει» τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, που μου έστειλε και κάτι συνταγές – πολύ νορμάλ τύπος. Με έχει συμπαθήσει και συχνά μου κάνει δώρο –για παράδειγμα στο League of Legends– ή μου στέλνει λεφτά στο PayPal, μέχρι και 80 ευρώ.

*Τα ονόματα έχουν αλλαχθεί

 

Για να τα διαβάζεις πριν καν προλάβουν να μας αντιγράψουν.

ακολούθησε μας στα social media και κέρδισε δώρα!

Seeme.baby, Facebook, Instagram

SourceVICE
ΑρχικήAdult Life Guide«Προσφέρω Μόνο την Παρέα και τη Φωνή μου» - Πόσα Χρήματα Βγάζει...
spot_img