16.3 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Γυναίκες, 6 πράγματα που χρειάζονται για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή

-

Δημοφιλή

Ευτυχισμένες γυναίκες

Μπορεί να πιστεύετε ότι το σεξ και η υγεία δεν σχετίζονται, αλλά στην πραγματικότητα συνδέονται στενά. Εξάλλου, τα οφέλη του σεξ ξεπερνούν πολύ την κρεβατοκάμαρά σας.

Για παράδειγμα, μελέτες δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το τακτικό σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και ακόμη και να μειώσει τον πόνο. Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ψυχική υγεία ενός ατόμου. Για τις γυναίκες σε σχέσεις, το καλό σεξ είναι επίσης κρίσιμο για τη δημιουργία συναισθηματικής σύνδεσης με τον σύντροφό τους.

Αλλά αν δεν κάνετε πάντα σεξ, δεν είστε μόνοι. Η λίμπιντο πολλών γυναικών παρουσιάζει τεράστιες διακυμάνσεις. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το στρες, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από διάφορες ορμονικές αλλαγές.

Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή απαιτεί να είστε σε καλή κατάσταση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Πώς μπορούμε λοιπόν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βελτιώσουμε την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής;

1. Για μια υγιή σεξουαλική ζωή, πρέπει να φροντίζετε τη σωματική σας υγεία

Οι μισές σεξουαλικά ενεργές γυναίκες μέσης ηλικίας αναφέρουν συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Βασική αιτία είναι η κολπική ξηρότητα, η οποία συχνά συνοδεύει την εμμηνοπαυσιακή μετάβαση.
Η ξηρότητα του κόλπου μπορεί συχνά να βελτιωθεί με λιπαντικά ή/και τοπικά κολπικά οιστρογόνα.

Πολλά άλλα μέρη του σώματος παίζουν επίσης ρόλο στο σεξ. Η σεξουαλική διέγερση και η ευχαρίστηση εξαρτώνται από την υγιή ροή του αίματος. Ο πυελικός πόνος και ο ερεθισμός του δέρματος μπορεί να κάνουν το σεξ άβολο. Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά, μπορούν επίσης να μειώσουν τη Libido.

2. Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σημαίνει να ξέρεις τι σου αρέσει (και τι δεν σου αρέσει)

Για να διασκεδάσεις στο κρεβάτι πρέπει να ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι. Ο σύντροφός σας δεν θα ξέρει ποτέ πώς να σας ικανοποιήσει καλύτερα αν δεν το κάνετε.

Φροντίστε λοιπόν να μοιράζεστε αυτές τις πληροφορίες με καλό και σαφή τρόπο. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του σεξ ή σε μια συνομιλία έξω από την κρεβατοκάμαρα.

3. Μια υγιής σεξουαλική ζωή σημαίνει να ξέρεις πώς να εστιάζεις

Στον σύγχρονο τρόπο ζωής μας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η προσοχή μας δεν είναι πάντα εκεί που πρέπει.

Αλλά ειδικά για τις γυναίκες, είναι σημαντικό να επικεντρώνονται στη στιγμή του σεξ, ώστε να μπορούν να βιώσουν πλήρη διέγερση και οργασμός.

Η πρακτική ενσυνειδητότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την εστίαση. Αυτή η ιδέα υποστηρίζεται επίσης από την επιστήμη.

Μερικοί ειδικοί συνιστούν τη φαντασίωση κατά τη διάρκεια του σεξ ως τρόπο εστίασης και εμβάθυνσης της σεξουαλικής σας διέγερσης.

4. Σεξουαλική ζωή με σεξουαλική αυτοπεποίθηση

Εάν μια γυναίκα δεν αισθάνεται καλά με το σώμα της, θα είναι δύσκολο για αυτήν να απολαύσει το σεξ.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι η εικόνα σώματος, η οποία περιλαμβάνει ανησυχίες για το βάρος, τη φυσική κατάσταση, τη σεξουαλική ελκυστικότητα και τις σκέψεις για το σώμα κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, μπορεί να προβλέψει τη σεξουαλική ικανοποίηση στις γυναίκες.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση μπορεί να επωφεληθούν από θεραπείες που στοχεύουν στη σεξουαλική τους αυτοπεποίθηση.

Είναι σημαντικό να μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας για αυτό που είναι και να βλέπετε τον εαυτό σας ως σεξουαλικά ελκυστικό, αλλά και άξιο σεξουαλικής ευχαρίστησης.

5. Εμπιστοσύνη και συναισθηματική ασφάλεια

Μπορεί να είναι δύσκολο να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή εάν αισθάνεστε αποξενωμένοι από τον σύντροφό σας.

Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν μπορείτε πραγματικά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το σεξ εάν δεν εμπιστεύεστε το άτομο με το οποίο μοιράζεστε τα ρομαντικά σας συναισθήματα.

Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσετε ότι ο σύντροφός σας δεν αξίζει την εμπιστοσύνη σας και πρέπει να τερματίσετε τη σχέση. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να αρκεί μια ειλικρινής συζήτηση.

Όπως και να έχει, η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι τα «κλειδιά» μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

6. Η σημασία του σωστού εξοπλισμού

Οι γυναίκες με κολπική ξηρότητα συχνά επωφελούνται από λιπαντικά κατά τη σεξουαλική επαφή ή τον αυνανισμό.

Επιλέξτε επιλογές που δεν περιέχουν γλυκερίνη ή χημικές ουσίες που δεν μπορείτε καν να προφέρετε. Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα λιπαντικά με βάση το λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με προφυλακτικά από λάτεξ.

Οι ειδικοί τονίζουν επίσης ότι τα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν πράγματι να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας.

Εξάλλου, τα σεξουαλικά παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για αυτόν τον σκοπό: να προσφέρουν ευχαρίστηση και σωματική ευχαρίστηση. Γιατί λοιπόν να μην τους δώσουμε νόημα στην ύπαρξή τους;

Sexual Behavior, Ερωτικές φαντασιώσεις των γυναικών, σεξουαλική επιθυμία

Για να τα διαβάζεις πριν καν προλάβουν να μας αντιγράψουν.

ακολούθησε μας στα social media και κέρδισε δώρα!

Seeme.baby, Facebook, Instagram

ΑρχικήAdult Life GuideΓυναίκες, 6 πράγματα που χρειάζονται για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή
Aggelies Sex logo
Seeme Baby logo
spot_img